Maj 2019: Kalendarz marketingowca w branży HoReCa

Podobnie jak „Kalendarz travel managera” od travelmarketing.pl, także i nasz „Kalendarz marketingowca w branży HoReCa” pojawia się ze sporym opóźnieniem. Święta, Majówka (z moim urodzinami) sprawiły, że zarówno sprawy zawodowe jak i liczne projekty (w tym artykuł na maj) musiały chwilę poczekać – obiecuję jednak poprawę.

A tymczasem przechodzimy do tego co najważniejsze.

01-03.05 – Majówka / Długi Weekend Majowy

Długi weekend majowy to wyczekiwania przez Polaków przerwa i zarazem świetna okazja do promowania wspólnego spędzenia czasu. Niezależnie od tego czy chcesz spędzić czas z rodziną czy z przyjaciółmi majówka jest doskonała okazją do wspólnego spędzania czasu, także podczas posiłków. Promuj celebrację spędzania wspólnego czasu.

02.05 – Dzień grilla

Polacy uważają, że absolutnie żadna majówka nie może się odbyć bez grilla na świeżym powietrzu. Jeśli masz taka możliwość uruchom i zaaranżuj w pełni swój ogródek restauracyjny. Pokaż na zdjęciach proces przygotowania grillowanych potraw. Pokuś się o zaprezentowanie autorskiego przepisu na danie z grilla.

Zainspiruj się tym co zrobił Dennis The Prescott na swoim kanale YouTube.

Best Chicken EVER! Traeger Tikka Drumsticks by Dennis The Prescott.

04.05 – Dzień piekarza

Doskonała okazja do promowania piekarni! Jeśli prowadzisz punkt sprzedaży pieczywa pokaż swoją ofertę. Skup się na zdrowym pieczywie pełnoziarnistym, które aktualnie przeżywa swój renesans. Zrób świetne zdjęcia, które pokażą pieczywo w nieco bardziej wyrafinowany sposób niż tylko jako dodatek do śniadania.

Zapisz się do bezpłatnego biuletynu branżowego i bądź na bieżąco!
Powiadomienia o nowych artykułach, wydarzeniach z kalendarza i nowościach otrzymasz bezpłatnie nie częściej niż raz w tygodniu.
Twój email jest u nasz bezpieczny i w każdej chwili możesz samodzielnie rezygnować z subskrypcji.

18.05 – Światowy dzień pieczenia

Czy nie jest prawdą, że domowe ciasto czy babka autorstwa mamy lub babci zawsze smakuje najlepiej? Tego dnia postaw na domowe wypieki! Jeśli prowadzisz kawiarnię – zaoferuj „domowe” ciasta będące świetnym uzupełnieniem do kawy. Przypomnij sobie swoje ulubione ciasto, które gościło w twoim domu, i podziel się tym smakiem oraz wspomnieniem ze swoimi gośćmi. Pokaż je na zdjęciach wraz z autorem wypieku, przepisem i napisz od serca dlaczego właśnie to ono jest dziś takie wyjątkowe. Pokaż swoje domowe oblicze. Ludzie doceniają, bo lubią szczerość.

25.05 – Dzień piwowara

Puby, rejestracje i przede wszystkim mini browary, których w ostatnich powstało całkiem sporo właśnie tego dnia moja pokazać wysoka kulturę picia złotego trunku. Piwa rzemieślnicze mają wielką rzeszę swoich fanów, który regularnie korzystają z oferty Pubów. Elegancki pokal ze złotym trunkiem na tle baru zaprezentuje się doskonale tego dnia.

28.05 – Światowy dzień burgera

Ilość małych burgerowni jaka powstała w przeciągu ostatnich 2-3 lat dobitnie pokazuje, że Polacy pokonali burgery tworzone z pasją. Pokaż się więc na tle konkurencji z innej strony i dodaj do oferty swój wyróżnik – czy będzie to burger wegański (tak popularny ostatnio temat za sprawa impossible burger 2.0) czy coś zupełnie innego zależy już od Twojego szefa kuchni. Koniecznie musisz się wyróżnić. Nie musisz być pierwszy w branży aby odnieść sukces, musisz być najlepszy. Tego dnia obowiązkowe sesje z burgerami – one zawsze sprawiają, że klient ma ochotę zjeść dobrego burgera.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *